Før kampen: Brann - Stabæk

Les deg opp før oppgjøret mot overraskelseslaget fra Bærum.

Brann tar i mot Stabæk til den 13. serierunden i Eliteserien på Stadion mandag 19. juni klokken 19.00. Kampen vises på MAX og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Sist gang lagene spilte mot hverandre på Stadion endte det 1-0 til Brann etter scoring fra Sivert Heltne Nilsen. Dette var 16. mai-kampen i fjor. Bortekampen endte 1-1 på Nadderud.

Brann har et godt tak på mandagens motstander hjemme på eget gress. Det har blitt hele ti seirer, fem uavgjorte og kun fire tap.

Totalt sett ser det jevnere ut med en statistikk som viser 15-10-14 i Branns favør.

Siste fem oppgjør på Stadion:

  • 2016: Brann – Stabæk 1-0: Nilsen
  • 2014: Brann – Stabæk 1-2: Orlov
  • 2012: Brann – Stabæk 2-1: Austin, Ojo
  • 2011: Brann – Stabæk 2-1: Ojo, Mjelde
  • 2010: Brann – Stabæk 2-2: Solli, Huseklepp

En av Branns største seirer i den øverste divisjonen gjennom tidene kom på Stadion i 2001. Da ble Stabæk slått hele 8-1 etter scoringer fra Kvisvik (x2), Furuseth, Karadas, Helstad (x2), Walltin og Knarvik.

Brann kan ta tabelltoppen

Brann ligger godt plassert på 3. plass med 22 poeng før denne runden, kun tre poeng bak serieleder Rosenborg. Siden både Rosenborg og Sarpsborg 08 tapte sine kamper søndag kveld, kan Brann ta tabelltoppen med seier mot Stabæk mandag.

K P
1 Brann 6 16
2 Molde 6 13
3 Ranheim TF 6 12
4 Rosenborg 6 11
Brann har 4-2-0 på hjemmebane og 3-2-0 på de siste fem kampene i Eliteserien. Det viser god og stabil form til et lag som ikke har tapt siden bortekampen mot Rosenborg i begynnelsen av mai.

Stabæk har overrasket mange i år. Fra å slite i bunnen i fjor ligger de nå fint til på 6. plass med 18 poeng. Taper Odd, samtidig som Stabæk mot formodning skulle vinne mot Brann, kan Bærums-laget gå opp på 5. plass på tabellen etter denne runden.

Stabæk er ikke så aller verst på bortebane hvor statistikken så langt i år viser 2-1-2. Det så dog ut som om landslagspausen kom på et greit tidspunkt for de blå etter to strake tap før ferien. Siste fem kamper viser 1-2-2 i statistikken.

Brann har et scoringsnitt på 2,83 på hjemmebane. Baklengsmål kommer ikke i hver hjemmekamp, for her er snittet på 0,66 pr kamp.

Stabæk har scoret åtte mål på sine fem bortekamper til nå. Det gir et snitt på 1,6 mål pr. bortekamp. Til gjengjeld så ligger antall baklengs pr. bortekamp på 1,8 i snitt. 

Stabæk har Eliteseriens toppscorer 

Stabæks Ohi Omoijuanfo er Eliteseriens toppscorer akkurat nå med sine ni mål. Også midtbanespiller Tonny Brochmann er med i toppen av listen med sine seks mål.

På delt 9. plass dukker Jakob Orlov opp med sine fire scoringer.

Stabæks Luc Kassi har vist seg å være en god tilrettelegger denne sesongen med sine fem målgivende pasninger. Fredrik Haugen følger like bak på listen med sine fire assist.

Nevnte Brochmann troner nå også øverst på Fantasy-listen med sine 71 poeng. På 2. plass dukker Gilli Rólantsson opp med 70 poeng foran Fredrik Haugen og Ohi Omoijuanfo på 67 poeng.

Børven usikker

Torgeir Børven sliter med hoften og er usikker til mandagens kamp.

Sivert Heltne Nilsen og Daniel Braaten stod over med karantene mot Odd sist og er dermed tilbake til denne kampen.

Kristoffer Barmen, Bismar Acosta og Vito Wormgoor er alle i faresonen med sine to gule kort hver.

Stabæks Luc Kassi fikk sitt tredje gule kort i forrige runde og må stå over denne kampen.

Lagkamerat Ahmed El-Amrani er ute med lyskeskade. Marius Østvold og Franck Boli er ute med kneskader, mens Tobias Ødegård også meldes som skadet.

Dommer til kampen er Svein Oddvar Moen fra SK Haugar. Han har dømt Brann to ganger før denne sesongen.

Brann har ikke fått straffespark i serien denne sesongen. Stabæk har scoret ett mål fra straffemerket.

Brann – Stabæk har avspark klokken 19.00 mandag 19. juni. Kampen vises på MAX og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, nifs.no, fotball.no.

 

 

Annonse fra Eliteserien: