Før kampen: Brann - Kristiansund

Les deg opp før fredagens kamp mot nyopprykkede Kristiansund.

Annonse:

Brann tar i mot Kristiansund på Stadion fredag klokken 19.00 til den 24. serierunden i Eliteserien. Kampen vises på MAX og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Vårens oppgjør mellom lagene endte med 1-0 til de blå på Kristiansund Stadion etter scoring av Sverre Økland i en jevn, men litt dårlig kamp sett med Brann-øyne. Det var Kristiansunds første seier i Eliteserien noensinne.

Siden Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK har ikke Brann spilt så mange kamper mot den nye klubben.

Det var to oppgjør i OBOS-ligaen i 2015 hvor Brann vant begge før vårens kamp. Bortekampen var svært viktig. Brann trengte en seier i opprykkskampen og vant 1-0 etter en iskald straffe satt inn av Kristoffer Barmen.

Siste tre oppgjør mot Kristiansund:

  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1: Barmen (str.)
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1: K. Larsen (x2)

Brann i medaljekampen

På tross av forrige rundes 1-2-tap for Vålerenga henger Brann med i medaljekampen. Laget falt ned til 3. plass på tabellen ettersom Sarpsborg 08 vant sin kamp, men ligger kun ett poeng bak Østfold-laget. Molde på 4. plass har like mange poeng som Brann, men har betydelig dårligere målforskjell.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Nå skal Sarpsborg 08 møte Rosenborg på Lerkendal, mens Molde skal spille borte mot Sogndal, så en Brann-seier mot Kristiansund gir gode sjanser for å ta tilbake 2. plassen.

Formen til Brann viser nå 4-0-1, så det gjelder å komme raskt tilbake på vinnersporet etter forrige helgs tap for å gi full gass inn i høstens medaljekamp.

Hjemmeformen denne sesongen viser 7-3-1, hvor det eneste tapte kom mot Sarpsborg 08.

Kristoffer Barmen må ha en scoring til for å komme seg inn på topp ti på toppscoringslisten i Eliteserien. Han står med syv scoringer så langt.

Fredrik Haugen scoret sitt femte mål for sesongen i forrige kamp mot Vålerenga, men han topper listen for flest målgivende i Eliteserien med åtte assist.

Kombinasjonen scoring + målgivende er gull verdt i Fantasy. Derfor topper Fredrik Haugen listen der med 126 poeng. Gilli Rólantsson ligger på 3. plass med 115 poeng.

Kristiansund det dårligste bortelaget

Kristiansund vant 1-0 over Stabæk på hjemmebane i forrige runde etter scoring av Torgil Gjertsen. Det førte laget opp på 12. plass og sikker grunn.

Formen viser 2-2-1 på de siste kampene, men borteformen denne sesongen er den dårligste i hele Eliteserien. Her har det blitt kun èn seier og to uavgjorte. Hele åtte ganger har laget tapt på fremmed gress. Forrige bortekamp endte med 0-0 mot Lillestrøm.

Tidligere Løv-Ham-spiller Jean Alassande Mendy er Kristiansunds toppscorer med ni mål. Svenske Liridon Kalludra er lagets beste servitør med sine fem målgivende pasninger.

Benjamin Stokke er lagets beste spiller på Fantasy. Spissen har scoret åtte ganger og levert tre målgivende. Det er en god kombinasjon og han står med 101 poeng.

Hos Kristiansund finner vi tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal. Han spilte 21 kamper og scoret ett mål for Brann i 2013-sesongen, men har vært skadeplaget lenge nå.

Ingen karantener

Alex Horwath er ute for resten av sesongen etter operasjon i hånden. Ruben Kristiansen sto over sist kamp mot Vålerenga med ryggproblemer og blir ikke klar til Kristiansund-kampen heller.

I faresonen: Bismar Acosta
I faresonen: Bismar Acosta

Hverken Brann eller Kristiansund har noen spillere ute med karantene til denne kampen.

Bismar Acosta, Sivert Heltne Nilsen og Kristoffer Barmen har alle fire gule kort hver og må unngå kort på fredag for å kunne spille mot Molde 15. oktober.

Det samme gjelder Vito Wormgoor, Jonas Grønner, Azar Karadas og Deyver Vega som har to gule kort hver.

Kristiansunds keeper Conny Månsson har ikke spilt siden april på grunn av en kneskade og det er vel tvilsomt at han skulle bli klar til fredagens kamp mot Brann.

Erlend Sivertsen er ute med akillesskade.

Brann har ikke fått straffespark

Dommer til kampen er Martin Sleire Lundby fra Bøverbru IL. Det er første gang han dømmer Brann denne sesongen. På sine 13 kamper i Eliteserien denne sesongen har han pekt på straffemerket tre ganger.

Brann har ikke fått tildelt straffespark denne sesongen, mens Kristiansund har fått ett på hjemmebane. Aalesund har fått flest, og har scoret på alle syv straffesparkene de har fått tildelt. 

Det er nå kun Brann og Tromsø som ikke har fått straffespark denne sesongen.

Brann - Kristiansund har avspark på Stadion fredag 29. september klokken 19.00. Kampen vises på MAX og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Men som alltid: Kamp er best på Stadion!

Kjøp billetter her

Scoringsliste Brann

  • 7 mål: Kristoffer Barmen

  • 5 mål: Fredrik Haugen

  • 5 mål: Jakob Orlov

  • 4 mål: Gilli Rólantsson

  • 4 mål: Deyver Vega

  • 3 mål: Daniel Braaten

  • 2 mål: Torgeir Børven

  • 2 mål: Peter Orry Larsen

Kilder: kristiansundbk.no, nifs.no, altomfotball.no, fotball.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: