Før kampen: Brann - Aalesund

Les deg opp før den 11. runden i Eliteserien og søndagens hjemmekamp mot Aalesund.

Annonse:

Brann tar i mot Aalesund til den 11. serierunden i Eliteserien på søndag klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

I tilsvarende oppgjør på Stadion i fjor ble det hele 6-0 til Brann etter scoringer fra Bismar Acosta, Erik Huseklepp (x2), Sivert Heltne Nilsen, Azar Karadas (x2) og et selvmål. Det var Branns største seier over Aalesund noen gang.

Det er ni år siden Aalesund har vunnet på Stadion. Da ble det 2-1 til de oransje og blå i den 14. runden av Tippeligaen i midten av juli 2008. Jan Gunnar Solli scoret Branns mål, mens Jonathan Parr scoret begge Aalesund.

Siste fem oppgjør på Stadion:

  • 2016: Brann – Aalesund 6-0: Acosta, Selvmål, Huseklepp (x2), Nilsen, Karadas (x2)
  • 2014: Brann – Aalesund 1-0: Orlov
  • 2013: Brann – Aalesund 2-0: Finne, Sævarsson
  • 2012: Brann – Aalesund 2-1: Austin, Bentley
  • 2011: Brann – Aalesund 1-1: Ojo

Brann har et godt tak på Aalesund hjemme på eget gress. Statistikken viser 9-3-2 i Branns favør. Totalt er det litt jevnere, men likevel et Brann-overtak med 12-5-8.

Kan ta tabelltoppen med seier

Brann ligger nå på 2. plass med 20 poeng og 14 plussmål, foran Sarpsborg på 3. plass på samme poengsum, men med ti plussmål.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Skulle Vålerenga mot formodning vinne mot Rosenborg, samtidig som Brann slår Aalesund, så vil altså Brann lede serien etter den 11. serierunden, med mindre Sarpsborg da skulle finne på å vinne svært mye borte mot Haugesund.

Aalesund kan på sin side gå helt opp i ryggen på Brann med seier på søndag. Laget ligger nå på 6. plass med 17 poeng og har tre plussmål.

Brann har 3-1-1 på sine fem siste kamper, men på hjemmebane står laget med 4-1-0 på sine siste fem kamper. Brann er det beste hjemmelaget i Eliteserien til nå.

Aalesund har 4-0-1 på sine siste fem kamper, mens bortestatistikken viser 2-2-1 så langt i år. De er dermed det nest-beste bortelaget etter Rosenborg.

Toppscorerduell

Jakob Orlov ligger på 5. plass på toppscoringslisten med sine fire mål. Foran ham ligger Aalesunds Mos Abdellaoue som har scoret hele syv mål så langt. Kan Orlov knipe innpå Mos på søndag?

Fredrik Haugen ligger på delt 2. plass på assistlisten med sine fire målgivende. Hos Aalesund er det Edwin Gyasi, Mikkel Kirkeskov og Vebjørn Hoff som har flest målgivende med to assist hver.

Nevnte Haugen har klatret opp på samme poengsum som Gilli Rólantsson i Fantasy. Begge har nå 62 poeng, kun forbigått av Omoijuanfo og Brochmann fra Stabæk som begge står med 63 poeng.

Beste Fantasy-spiller fra Aalesund er Mos med 54 poeng.

Litt smårusk i maskineriet

Brann har hatt litt smårusk i troppen den siste tiden. Flere spillere stod over cupkampen mot Lysekloster i midtuken.

Hvem som blir klar og kommer med i troppen mot Aalesund får du vite søndag ettermiddag her på Brann.no.

Bismar Acosta, Daniel Braaten, Kristoffer Barmen og Vito Wormgoor står alle oppført med to gule kort og må unngå kortstokken for å spille borte mot Odd 4. juni.

Hos Aalesund sliter Bjørn Helge Riise med skade og er usikker. Det gjør også Aron Elis Thrandarson som har problemer med hamstringen.

Ingen av lagene har karantener til denne runden.

For Vito Wormgoor og Peter Orry Larsen blir det gjennsyn med sine gamle lagkamerater fra i fjor.

Dommer til kampen er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har dømt Brann en gang før denne sesongen.

Aalesund har fått to straffespark til nå denne sesongen, men begge har vært på hjemmebane. Brann har ennå ikke fått prøve seg fra krittmerket.

Brann – Aalesund har avspark klokken 18.00 på søndag. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Men kamp er alltid best live på Stadion.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no.
Annonse fra Eliteserien: