Før kampen: Rosenborg - Brann

Les deg opp før toppkampen mot Rosenborg!

Annonse:

Brann tar turen til Lerkendal for å møte Rosenborg til et skikkelig toppoppgjør i den 12. serierunden. Kampen starter klokken 20.00 på søndag 27. mai og vises på TVNorge og Eurosport Player.

Det blir ofte tøffe oppgjør når Brann reiser til Trondheim for å møte Rosenborg. Brann har, som stor sett alle andre lag i Norge, en relativt lite oppløftende statistikk på Lerkendal.

Siden 1962 har Brann møtt dem 48 ganger på bortebane, der 29 kamper har endt med tap, elleve uavgjort og åtte med Brann-seier.

I fjor var Lars Arne Nilsens gutter nær ved å få med seg ett poeng, men ble sendt hjem til Bergen med et 1-2-tap etter et overtidsmål av Anders Konradsen.

Forrige gang Brann vant på Lerkendal var tilbake i 2011 i en kamp som var galskap fra start til mål. Kampen endte til slutt med en 6-3-seier til Brann og er den største Brann-seieren på Lerkendal noensinne. 

K P
1 Bodø/Glimt 0 0
2 Brann 0 0
3 Fredrikstad 0 0
4 HamKam 0 0

Siste seks kamper på Lerkendal:

  • 2017: Rosenborg - Brann 2-1 Rolantsson
  • 2016: Rosenborg - Brann 3-0
  • 2014: Rosenborg - Brann 5-2 Skaanes x2
  • 2013: Rosenborg - Brann 4-0
  • 2012: Rosenborg - Brann 3-1 Askar
  • 2011: Rosenborg - Brann 3-6 Sævarsson, Austin x2, Ojo, Sævarsson, Mjelde

Dette er årets største kamp i Eliteserien til nå i år. Brann ligger før kampen på toppen av tabellen, er ubeseiret og har vunnet fire av seks bortekamper. Rosenborg har ikke tapt siden seriepremièren mot Sarpsborg 08 tilbake i mars og har vunnet syv av sine åtte siste kamper.

Det er duket for et durabelig oppgjør og utfallet av kampen avgjør hvem som er serieleder etter helgen. 

   

Det er Svein Oddvar Moen fra SK Haugar, som har ansvaret for at ting går rett for seg på søndag. Han er en av våre mest rutinerte dommere, og har dømt åtte kamper til nå i Eliteserien. Han har ikke gitt mange straffespark i år, men de to han har gitt har gått til hjemmelaget.

Det er også hjemmelagene som har kommet best ut av kampene han har dømt i år. De har vunnet fem, to har endt uavgjort og bortelaget har vunnet én kamp.

Brann har et par spillere som nærmer seg potensielle karantener, og vi får håpe at Moen er like sparsommelig med kortene som han har vært til nå. Han har bare delt ut 17 gule (syv til bortelagene) og ingen røde kort. 

Bautaen vår, Azar Karadas ,spilte i perioden 2002-2004 60 kamper for trønderne og endte opp med 13 mål. Han er altså tilbake på gamle trakter, men i og med at det begynner å bli en stund siden er det er neppe så mange kjente fjes på motsatt banehalvdel på søndag. Daniel Braaten har også en fortid i Rosenborg. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Taijo Teniste ute med langtidsskade, mens det har vært usikkerhet rundt Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen.

Viktige Sivert Heltne Nilsen er klar til kamp etter å vært borte med suspensjon mot Lillestrøm sist. 

Rosenborg har langtidsskader på Samuel Adegbenro og Matthias Vilhjalmsson. Fjorårets matchvinner Anders Konradsen, samt Yann-Erik de Lanlay, Marius Lundemo og Nicklas Bendtner har hatt ulike problemer i det siste.  

Trønderne må også unnvære Jacob Rasmussen på grunn av suspensjonen han pådro seg etter et rødt kort mot FK Haugesund.

Hos Brann er Kristoffer Barmen fremdeles ett gult kort unna en suspensjon.  

Rundens Fantasy-tips

Det har ikke vært noen kjempe god poengfangst på Brann-spillerne i de to seneste kampene. Vito Wormgoor dro med seg to bonuspoeng til tross for  mål imot og er fremdeles spilleren på hele spillet med flest poeng. Han er en populær mann og er eid av 43,5 prosent av alle som er med å spiller Fantasy i år. Hva de andre 56,5 prosentene holder på med skjønner, vi ingenting av.

Ludcinio Marengo fikk endelig betalt for sin gode form med et fantastisk mål og seks poeng mot Lillestrøm. Han er likevel fremdeles et meget spenstig valg med tanke på at han ar angrepsspiller på spillet, men oftest spiller i en kant-rolle.   

Med tanke på at Brann spiller en såpass tøff kamp denne helgen er det ikke er nødvendig å kaste inn flere Brann-spillere til denne runden, men har du for eksempel en Voto Wormgoor eller en Gilbert Koomson på laget, ville vi ikke nølt med å gi dem tillit. 

BRANN-Haugesund-Vito-Wormgoor
BANKERS: Vito Wormgoor bør være obligatorisk å ha på Fantasy-laget i år.

Når det gjelder helgens motstander er det på tross av at de er i god form, ikke veldig mange som frister å hente inn på Fantasy-laget. Det er helt klart en del offensive spillere på laget med potensiale, men de har til nå i år hentet alt for få poeng i forhold til prisen.

De eneste som kan forsvare en høy pris er forsvarspillerne Birger Meling, Tore Reginussen og Vegar Eggen Hedenstad som ved siden av Brann-forsvarerne har hentet godt med poeng, selv om de er hakket dyrere. En av disse kan være fine tilskudd til laget ditt på sikt.

Til søndagens kamp vil vi anbefale å ikke ta inn hverken Brann- eller Rosenborg-spillere, men heller se om det er noen fra andre lag som kan være aktuelle. Martin Broberg på Odd er et eksempel på en du kan ta inn. Han er i kalasform, har en rimelig pris og skal i tillegg spille hjemmekamp mot bortesvake Kristiansund. 

Neste Brann-kamp er på Stadion mot Vålerenga 10. juni. Vi forventer et tent bergenspublikum som vil være med å sende motstanderen hjem til Østlandet med halen mellom beina.

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: