Før kamp: Brann - Stabæk

Les deg opp før kampen mot Stabæk på Stadion. Vi lukter på tabelltoppen!

Annonse:

Brann tar imot Stabæk i Eliteseriens 6. runde. Kampen spilles lørdag 21. april med avspark klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge.

Vi har hatt et godt tak på Stabæk i Bergen de seneste årene, fire av de fem siste kampene på Stadion har endt med hjemmeseier. I fjor sendte vi bæringene hjem med 5-0 i sekken. Totalt har vi siden første møte i 1995 møtt Stabæk 20 ganger hjemme, med elleve seirer, fem uavgjorte og fire tap som fasit. 

Fem siste oppgjør mot Stabæk på Stadion:

  • 2017: Brann - Stabæk 5-0 Braaten, Nouri, Acosta, selvmål, Vega
  • 2016: Brann - Stabæk 1-0 Heltne Nilsen
  • 2014: Brann - Stabæk 1-2 Orlov
  • 2012: Brann - Stabæk 2-1 Austin, Ojo
  • 2011: Brann - Stabæk 2-1 Ojo, Mjelde
K P
1 Molde 5 12
2 Brann 4 10
3 Ranheim TF 4 9
4 Vålerenga 5 9

Etter forrige helgs kamper er Brann det eneste laget i Eliteserien uten tap, og med seier mot Stabæk på lørdag får vi minst en natt på toppen av tabellen. Laget fra Bærum står med tre poeng etter fire kamper og har til gode å vinne en kamp i årets sesong.

Stabæk har likevel bare ett tap på fire kamper, noe som tilsier at det ikke nødvendigvis blir enkel kamp om seieren.

Det blir gjensyn med Vadim Demidov på Stadion lørdag. Han forlot oss i januar 2017 for å prøve lykken i Minnesota United i MLS. I USA endte han opp med bare tre kamper før han returnerte til Norge og Stabæk i år. Han rakk å spille 57 kamper i Brann-drakten og ble kåret til årets spiller av Bataljonen både i 2015 og 2016.   

Noen skader hos Brann

Fredrik Haugen fikk en smell i hoften mot Sarpsborg og sto over cupkampen onsdag. Han er usikker.

Ruben Kristiansen sliter med en vond lyske og trente ikke fredag. Han er usikker.

Steffen Lie Skålevik har slitt med overtråkk, men slet seg igjennom kampen mot Sarpsborg 08 sist og håper å spille mot Stabæk også.

Hos Stabæk er Moussa Njie ute. Veteranen Håkon Skogseid, Raymond Gyasi og den viktige midtbanespilleren Luc Kassi er også tvilsomme inn mot kampen på lørdag.

Rundens Fantasy-tips

Brann er et av fire lag med to kamper i denne Fantasy-runden på grunn av den utsatte kampen mot Ranheim som spilles førstkommende onsdag. Dette betyr at det virkelig kan lønne seg å fylle opp med Brann-spillere.

Den som peker seg ut som en obligatorisk mann å ha for alle lag er Vito Wormgoor. Han den spilleren med fjerde mest poeng i hele Eliteserien og har desidert mest poeng av alle forsvarerne med 32 poeng.

Dersom man deler antall poeng på pris gir han nest best utbytte per million, så vidt overgått av FK Haugesunds Babajide Akintola. 

Sivert Heltne Nilsen mot kbk
Sivert Heltne Nilsen ofrer seg ofte for laget, men det betaler seg sjelden i Fantasy-poeng.

Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen er midtbanespillerne våre med mest poeng til nå i årets Fantasy med 16 poeng hver. Selv om betydningen Heltne Nilsen har for laget i mange kamper er stor, betaler det seg sjelden i Fantasy-sammenheng.

Han har med målet mot Sarpsborg allerede tangert antall mål fra forrige sesong, men vi kan neppe forvente lignende poengfangst så veldig ofte.

Av midtbanespillere man bør velge fra Brann er det Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen som foreløpig peker seg ut. Skal du bare ha en av dem på laget er det Barmen som anbefales herfra. De har hentet bortimot samme antall poeng til nå (Barmen 16 p, Haugen 15 p), men Barmen er et bedre alternativ fordi han er såpass mye rimeligere enn Haugen.

For Stabæk er det få som frister til Fantasy-laget for øyeblikket. Ohi Omoijuanfo er et potensielt valg på topp, men er dyr med tanke på hva hva han har levert med poeng i det siste. Han var veldig skarp i fjor og scoret 17 mål, men har etter to mål på årets to første kamper hatt mini-måltørke. La oss håpe han fortsetter med det på lørdag. 

Brann - Stabæk har avspark klokken 18.00 på lørdag og vises på Eurosport Norge.

Men som alltid; fotball er best live på Stadion!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: