Før kampen: Brann - Sarpsborg 08

Nye fjes og ny kamp på Stadion! Les deg opp før søndagens oppgjør mot Sarpsborg 08.

Annonse:

Brann tar i mot Sarpsborg 08 i Eliteseriens 19. runde. Kampen spilles søndag 19. august med avspark klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Pluss og Eurosport player.

Sarpsborg 08 er en relativt fersk klubb og er et resultat av sammenslåing av flere klubber i Sarpsborg-området, blant andre de tidligere storklubbene Sarpsborg FK og Sparta Sarpsborg. Første gang Brann møtte dem på Stadion er derfor ikke lenger tilbake enn i 2011. Den kampen endte med 1-0-seier etter et tidlig mål av Birkir Mar Sævarsson.

Totalt har Brann møtt dem seks ganger på Stadion, der tre har endt med tre poeng, en har endt uavgjort og to har endt med tap. I fjor tok særpingene med seg alle poengene etter en avgjørende scoring langt inne i overtiden. Brann har også møtt søndagens motstander tidligere i år. I midten av april tok Brann med seg en meget fin 2-1-seier etter mål av Sivert Heltne Nilsen og Vito Wormgoor. 

Seks siste oppgjør på Stadion:

  • 2017: Brann - Sarpsborg 08 0-1
  • 2016: Brann - Sarpsborg 08 2-1 Orlov, Rolantsson
  • 2015: Brann - Sarpsborg 08 0-0
  • 2014: Brann - Sarpsborg 08 1-2 Haugen
  • 2013: Brann - Sarpsborg 08 3-1 Pusic, Finne, Korscmar
  • 2011: Brann - Sarpsborg 08 1-0 Sævarsson

Brann har bare tapt mot Molde på Stadion i år og kommer fra et nytt tap borte mot samme lag. Forrige hjemmekamp var en sterk 4-1-seier mot Start, og etter å ha hatt en meget begivenhetsrikt overgangsvindu er det grunn til å se optimistisk på det som gjenstår av årets sesong.

Sett bort fra hjemmekampen mot Molde har Brann bare sluppet inn to mål på Stadion og vunnet fem av åtte kamper. 

Sarpsborg 08 har tre seirer, tre uavgjorte og to tap på bortebane. De har spilt fire kamper på rad uten tap og ble torsdag denne uken klare for play-off til Europa League etter å ha beseiret kroatiske Rijeka 2-1 sammenlagt.

K P
1 Brann 18 38
2 Rosenborg 18 37
3 Haugesund 18 34
4 Molde 18 33

Det er duket for et realt toppoppgjør mellom serieleder Brann og Sarpsborg 08 som ligger seks poeng bak på en foreløpig 5. plass. 

Kampens dommer er Tommy Skjerven fra Kaupanger IL. Han har dømt tolv kamper til nå i Eliteserien, der fem av de har endt med hjemmeseier, fire med uavgjort og tre med borteseier. Han har ikke delt ut et eneste rødt kort i år og det er derfor grunn til å tro han potensielt legger listen høyt før søndagens oppgjør. 

Nye favoritter

I løpet av en hektisk siste uke av overgangsvinduet forsterket Brann seg med fire spillere som kan få sin debut på søndag. Thomas Grøgaard fra Odd og Christian Eggen Rismark har begge hatt en solid sesong for sine tidligere klubber og er nå klare for å gjøre et allerede solid forsvar enda tettere.

bamba signering
NY MANN: Daouda Bamba kan debutere på søndag.

Tidligere landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen kommer fra Groningen og bør være kapabel til å erstatte tapet av Sivert Heltne Nilsen. Den med kanskje aller størst potensiale til å begeistre Brann-publikumet er Daouda Bamba som ble hentet fra Kristiansund. Han er en mann som virkelig vet hvor målet står og har allerede syv scoringer i Eliteserien. 

I tillegg til disse fire er også Kristoffer Løkberg (Ranheim), Håkon Opdal (Start) og Jesper Löfgren (Mjällby) hentet inn, men de er spilleklare fra 1. januar. 

Gamle kjenninger

Sarpsborg 08 har flere kjente fjes på laget for oss bergensere. Amin Askar spilte 92 kamper og scoret 23 mål for Brann i perioden mellom 2012-2014. Han debuterte for Brann med mål mot Rosenborg, noe som aldri er feil om man vil blir populær i Bergen. Han var en nøkkelspiller i 2012 og 2013 før han fikk litt mindre tillit utover i 2014. I 2015 gikk han på lån til Sarpsborg 08, før han spilte en sesong i tyrkiske Şanlıurfaspor med blant andre Blackburn-legenden Tugay Kerimoğlu som trener. I 2017 returnerte han tilbake til Norge og Sarpsborg 08.

Kristoffer Larsen fra Askøy fikk i løpet av årene i Brann med seg 109 kamper og 17 mål. Den tekniske kantspilleren fikk sin debut tilbake i 2011 og var i klubben frem til overgangen til Lyngby i 2016. 

I tillegg er Gaute Vetti også i Sarpsborg 08, en ung spiller med fortid i Branns akademi.

Skader og suspensjoner

Ruben Kristiansen er ute med strekk. Gilli Rolantsson, Daniel Braaten og Taijo Teniste har ikke trent for fullt denne uken, og først 75 minutter før kampen vet vi om de er aktuelle.

Sarpsborg 08 har ingen skader å melde om.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og bør passe seg litt ekstra for å ikke pådra seg ett til, noe som vil føre til suspensjon.

Ukens Fantasy-tips

Det er litt vanskeligere en vanlig å velge ut aktuelle spillere fra Brann til Fantasy-laget denne runden. Med to nye forsvarspillere på plass kan dette bety at noen av dem som har gitt oss mange gleder poengmessig til nå i år, ikke kommer til å starte. Spill dem du har og avvent situasjonen. 

Fremover på banen kan det også bli utfordrende. Steffen Lie Skålevik fikk endelig et mål igjen etter en liten måltørke, men det er også veldig fristende å hente inn Daouda Bamba til denne kampen. Han har et par poeng mindre enn Skålevik til nå, men kommer til et mye bedre lag nå, i tillegg til å være giret på å vise seg frem på sin nye hjemmebane.

Vi trør skikkelig til og gir kapteinsbindet denne runde til Bamba, så blir det enda mer krydder på kampen som vi allerede har store forventninger til. Søndag kan ikke komme fort nok! 

Neste hjemmekamp er søndag 2. september klokken 18.00 mot Ranheim. Bli med på Stadion og hjelp Brann frem til en ny hjemmeseier!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: