Før kamp: Brann - Sandefjord

Hele Bergen koker! Les deg opp før søndagens jubileumskamp mot Sandefjord.

Annonse:

Brann tar i mot Sandefjord i Eliteseriens 23. runde. Kampen spilles søndag 23. september, har avspark klokken 18.00 og vises på Eurosport Player og Eurosport Pluss.

I slutten av april møttes Brann og Sandefjord i hvalfangerbyen i et oppgjør som endte med 1-0-seier til bergenserne. Målet ble scoret av Peter Orry Larsen.

Brann har generelt et godt tak på søndagens motstander og står med ti seirer av 13 mulige. På Stadion har hjemmelaget vunnet fem av seks oppgjør og det eneste tapet kom tilbake i 2009, da Ørjan Røyrane ble kampens eneste målscorer etter en målgivende av Erik Mjelde.

I fjor ble det en festdag uten like da Sandefjord var på besøk. Brann ga seg ikke før det sto 5-0 på resultattavlen. 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2017: Brann - Sandefjord 5-0 Barmen, Haugen, Orlov, Rolantsson, Jonsson
  • 2010: Brann - Sandefjord 3-2 Mjelde, Guastavino x2
  • 2009: Brann - Sandefjord 0-1 
  • 2007: Brann - Sandefjord 1-0 Sigurdsson
  • 2006: Brann - Sandefjord 5-3 Sæternes x2, Miller, Bjarnason, Andresen

Brann har vunnet tre på rad på Stadion og har i tillegg den fantastiske prestasjonen i Haugesund friskt i minnet. Hjemme står laget med syv seirer, to uavgjorte og bare ett tap til nå i år.

I tillegg er det bare sluppet inn mål i tre av ti kamper. Sandefjord ligger desidert sist på tabellen, men har kun ett tap på sine seks siste kamper. På bortebane har de kun én seier, men har til gjengjeld greid fire uavgjorte. Kampen ser kanskje lett ut sett ut fra tabellen, men Sandefjord er farlige med kniven på strupen og må ikke undervurderes. 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Kampens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Det er samme dommer som dømte tilsvarende oppgjør i fjor, da Brann vant 5-0. Han har dømt 16 kamper i Eliteserien i år og det er en jevn poengfordeling mellom hjemme- og bortelagene i disse oppgjørene. Syv kamper har endt med hjemmeseier, tre har endt uavgjort og seks har endt med seier til bortelaget.     

Gamle helter tilbake i Bergen

Erik Mjelde har to perioder bak seg som Brann-spiller og endte totalt opp med 101 obligatoriske kamper for A-laget. Vi har mange gode minner med Erik på Stadion, og han står også i historiebøkene for sitt mål for Brann mot Haugesund tilbake i 2011, som er det raskeste målet scoret i Eliteserien noen gang.

Han har ikke fått mye spilletid i år, så det skal litt til om vi får se ham ute på banen på søndag. 

Lars Grorud kom til Brann fra Sogndal foran 2011- sesongen. Midtstopperen fikk i løpet av sine drøyt to sesonger i Brann 36 obligatoriske kamper og scoret tre mål. Han huskes for sin oppfordrende spillestil og var en solid stopper i tospann med Zsolt Korcsmár i store deler av 2011-sesongen.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Samuel Sahin-Radlinger ute med kneskade som vil holde ham borte fra laget en tid fremover. Ruben Kristiansen sliter fortsatt lyskeskaden som har plaget ham en del denne sesongen.

Amer Ordagic har også en lyskeskade som holder ham ute. Kneplagede Ludcinio Marengo er også usikker.

Hos Sandefjord meldes det om skadefri tropp, men midtbanespiller Mohamed Ofkir er suspendert.  

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon. 

Rundens Fantasy-tips

Denne runden skal alt av Brann-spillere du har på laget spille. Og har du ikke tre stykker, er det på tide at du skaffer deg flere. Er det én mann som må inn på laget før denne runden er det Daouda Bamba. Mannen satte fyr på Haugsund i løpet av snaue 60 minutter, og virker skarp. Rundens klareste kapteinsvalg.

Hele Brann-forsvaret bør også være aktuelle, med Gilli Rolantsson som førstemann på blokken. I tillegg til å få forsvarerpoeng spiller han mye høyere i banen enn posisjonen på Fantasy skulle tilsi.

En skikkelig frekkas er å handle inn Markus Olsen Pettersen til 4,3 millioner, som vil få tillit i Sahin-Radlinger sitt skadefravær. Det kan frigjøre en del kapital du kan bruke andre steder.

Haugesund - Brann 2018 Daouda Bamba
LA BAMBA: Kan denne mannen gjøre det igjen på søndag? Daouda Bamba scoret sist.

Sandefjord sine spillere bør du være forsiktig med å rote deg bort i, både før denne kampen og resten av sesongen. Mohammed Fellah har dog sett spennende ut i sine to første kamper for Sandefjord med en poengfangst på 9 og 10 poeng. Kan vurderes om noen runder om han fortsetter i samme spor.  

Neste kamp på Stadion er søndag 7. oktober klokken 20.00 mot Lillestrøm. Ta turen til Stadion for å hjelpe oss frem i gullkampen!

Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: