Fikk stipend fra Terje Risas Minnefond

Søndag mottok Mathilde Sangolt og Lars Christian Moldestad stipend fra Terje Risas Minnefond.

Annonse:

Terje Risa var Brann-spiller på 1980-tallet. Han var styremedlem i klubben i 2013 da han døde brått under et sykkelritt.

I etterkant ønsket familien å opprette et minnefond til formål for spiller- og talentutvikling i Hordaland, og dette ble etablert i samarbeid med fotballkretsen. Metis videregående skole, som var ledet av Terje Risa, tilfører årlig midler til fondet og sikrer at det kommer lovende fotballspillere til nytte, helt i tråd med Terjes ånd og verdier.

Fondet forvaltes av fotballkretsen i samspill med familien til Terje Risa og deler årlig ut stipend til to spillere i alderen 15-17 år, fortrinnsvis en jente og en gutt.

Spillerne velges ut på grunnlag av gode holdninger, potensial og grunnleggende ferdigheter. Utvalgte spillere honoreres med en relevant inspirasjons-/utviklingstur etter nærmere avtale med spiller og egen klubb. På turen følges de opp av kretslagstrener/representant fra NFF Hordaland.

Årets to mottakere, Mathilde Sangolt (15) fra Sotra SK og Lars Christian Moldestad (16) fra Fana Fotball, ble hedret i pausen under søndagens kamp mellom Brann og Sandefjord. På bildet over ser du mottakerne sammen med daglig leder i NFF Hordaland, Knut Berge.

Dette er årets mottakere

Mathilde Sangolt ble tatt ut til Equinor talentleir i år. Hun spiller fast for Sotras damer i 3. divisjon og har klare ambisjoner om etter hvert å ta steget over i toppklubb. Mathilde er en spennende offensiv spiller med rykk, fart og gode avslutningsferdigheter som sine fremste egenskaper.

Lars Christian Moldestad er midtbanespiller. Han har flere kamper på Fanas A-lag i Norsk Tipping-ligaen og har markert seg positivt på Norges G16-landslag. Han er en hardtarbeidende spiller med god teknikk og fotballforståelse.

Vi gratulerer Mathilde og Lars Christian med utmerkelsen og gleder oss til å følge deres videre utvikling.

Annonse fra Eliteserien: