Medaljehåpet lever etter 2-0-seier

Brann vant 2-0 mot Lillestrøm og ligger kun ett poeng bak medaljeplass.

Stem på Branns beste her

SLUTT: Brann vinner fortjent 2-0 på en litt ujevn dag. Tre uhyre viktige poeng i boks.

90 + 1. min: Brann og Vega kontrer. Vega skyter langt over. Hadde både Haugen og Nouri med seg der.

90. min: Piotr Leciejewski får gult kort for uthaling av tiden.

89.min: Lillestrøm får frispark langs sin venstrekant. Azar stusser den til corner.

87. min: Fredrik Haugen fyrer av, men skuddet blir blokkert til corner. Det blir en kort variant. Lillestrøm prøver å kontre, og Azar får frispark mot seg på midtstreken.

86. min: Lillestrøm med et dårlig forsøk. Piotr kan ta det rolig, han bruker tid før han tar femmeteren.

83. min: Haugens corner ender til slutt opp hos Jonas Grønner på bakre stolpe. Han får ballen forbi Origi til 2-0!

82. min: Nouri skaffer Brann frispark ved cornerflagget. Haugen

81. min: Marco Tagbajumi kommer inn for Fredrik Krogstad.

80. min: Nouri legger inn fra høyre, Origi er på ballen, men glipper. Larsen var med på den. Kunne blitt en Brann-sjanse der.

77. min: Frode Kippe får gult kort for behandlingen av Deyver Vega. Frispark til Brann på egen banehalvdel.

69. min: Marengo blir dynget av Kippe. Frispark til Brann fra ca. 23 meters hold. Haugen skyter hardt, men rett i muren.

68. min: Piotr hanker inn corneren fra LSK og kan sette i gang bakfra.

67. min: Mathew skyter bra, men Piotr redder også bra. Corner til LSK.

66. min: Peter Orry Larsen løper ned Simen Rafn rett foran sekstenmeteren og pådrar seg gult kort.

63. min: Vega går ned i feltet og vil ha straffe, får i stedet frispark mot seg.

61. min: Lillestrøm bytter ut Charles Ezeh og setter inn Chigozie Udoji.

56. min: Vito Wormgoor på gi seg. Ser ut til å ha vondt. Jonas Grønner kommer inn. Han overtar også kapteinsbindet.

51. min: Larsen bommer på ballen og treffer Ezeh i stedet for. Frispark til bortelaget ved midtsirkelen på Branns halvdel. Amundsen legger inn i feltet, men LSK får frispark mot seg.

49. min: Nouri, Vega og Haugen kombinerer fint før sistnevnte skyter over på volley.

48. min: Vito lager frispark midtveis inn på egen halvdel. Simen Rafns innlegg spretter en gang før den går ut.

46. min: Fredrik Haugen sparker i gang 2. omgang. Angriper mot Frydenbø-tribunen og Store Stå nå.

46. min: Torgeir Børven har kommet inn for Kristoffer Barmen nå til 2. omgang.

PAUSE: Brann leder fortjent 1-0 til pause.

45. min: Corner til LSK. Bismar header unna.

44. min: Sivert Heltne Nilsen får gult kort for å dra ned Kind Mikalsen. Hans femte gule for sesongen og han må da stå over neste kamp borte mot Strømsgodset.

42. min: Haakenstad går ned i en skulder-mot-skulder mot Marengo. Får frispark langs høyrekanten. Kind Mikalsen slår innlegget utenfor og bak mål.

41. min: Acosta klatrer på Knudtzen og får frispark mot seg på midtstreken. LSK slår langt inn i boksen. Vito header unna.

36. min: Fantastik enhåndsredning fra Piotr på avslutningen fra Brenden fra nært hold!

34. min: God kontring av Brann. Ender med skudd over mål fra Haugen.

31. min: Brenden kjører på med flikk-flakk-innkast som går langt inn i feltet. Brann rydder unna.

30. min: Larsen får vendt opp foran sekstenmeteren og prøver å skru ballen i hjørnet, men ballen går over mål.

28. min: Småfikse kombinasjoner av Brann, men det blir bare nesten.

25. min: Haugen legger inn tidlig, og når nesten Larsen. Kunne blitt farlig der.

25. min: Haugen legger inn i feltet. Lillestrøm klarerer, men Brann starter bakfra igjen.

24. min: Nouri skaffer Brann en corner på høyresiden.

22. min: Brann kontrer. Marengo fyker fremover med ballen, men blir omringet av tre spillere med gul drakt. Prøver å skyte, men skuddet blir blokkert.

21. min: Haugen legger inn i feltet. Acosta er litt for sein på bakre stolpe. Utspark fra keeper.

20. min: Peter Orry Larsen blir dratt i bakken av Ezeh. Frispark midtveis inn på LSKs halvdel.

19. min: Haugens corner går for langt bak i feltet, men Brann beholder ballen og startet på nytt bakfra.

18. min: Barmen prøver å legge inn fra venstre, blir blokkert og får corner.

16. min: Marengo legger lavt inn foran mål, men for nært mål og rett i klypene til Origi.

13. min: Deyver Vega utfordrer Kippe en-mot-en inn i sekstenmeteren, men får en dårlig touch og ballen går til utspark for Origi.

12. min: Ludcinio Marengo blir sparket ned, får ikke frispark.

08. min: Fredrik Haugen slår i bakrom til Deyver Vega som hel volley skyter ballen via keeper i mål! 1-0 til Brann.

07. min: Ezeh skyter over fra langt hold.

06. min: Fredrik Haugen legger inn fra veldig skrått hold. Han skrur den lavt mot mål og ballen blir reddet på streken! Stor sjanse til Brann!

05. min: Origi plukker opp ballen rett utenfor sekstenmeterstreken rett ved dødlinjen. Blir rasende når han får frispark mot seg for hands.

04. min: Peter Orry Larsen få frispark mot seg høyt oppe på banen. En liten dytt der.

03. min: Lillestrøm går overraskende hardt ut i denne kampen og har hatt flere skuddforsøk blokkert.

02. min: Marengo tar tunnell på Ezeh. Viser litt av sin gode teknikk der.

01. min: Erik Brenden tar avspark for Lillestrøm.

Brann angriper mot BOB-tribunen i 1. omgang.

Det er delvis skyet, svak vind og fire grader nå rett før avspark. Spillerne har gjort sine siste forberedelser og det er straks klart for kamp under flomlyset.

* Om Azar Karadas får spilletid i dag, vil han ha spilt 227 kamper for Brann. Det er like mange som Neil MacLeod har spilt for Brann.

* Brann må vinne for å ha teoretisk mulighet for å ta medalje, mens Lillestrøm kan fornye Eliteserie-kontrakten med seier i denne kampen.

* Med seier kan Brann gå forbi Strømsgodset og ta tilbake 4. plassen på tabellen, hvis Drammens-laget samtidig avgir poeng borte mot Haugesund.

* Alex Horwath, Jakob Orlov og Daniel Braaten er utilgjengelig til denne kampen på grunn av skader.

2-0: Jonas Grønner (83.)

28. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 9594 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SKB Drafn. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen, Piotr Leciejewski, Brann og Frode Kippe, Lillestrøm.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor (k) (Jonas Grønner fra 56.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Peter Orry Larsen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen - Deyver Vega, Kristoffer Barmen (Torgeir Børven fra 46.), Ludcinio Marengo.

Lillestrøm (4-5-1): Arnold Origi - Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe (k), Simen Rafn - Erik Brenden, Charles Chinedu Ezeh (Chigozie Udoji fra 61.), Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad (Marco Tagbajumi fra 81.), Simen Kind Mikalsen - Erling Knudtzon.