Brann-gutter feiret finaletriumf

Sander Christiansen og Håvar Kleppe var i aksjon da Norge vant det åpne nordiske mesterskapet for gutter 16-lag.

Annonse:

G16-landslaget vant 4-1 over Danmark i lørdagens finale. Mesterskapet ble spilt på Island.

Branns Sander Christiansen startet finalen sentralt på den norske midtbanen og spilte 65 minutter. Håvar Kleppe fikk spille de åtte siste minuttene som venstre back.

Norge fikk en verst tenkelig start med straffe imot etter kun to minutter. Men etter hvert jobbet de norske spillerne seg inn i kampen og tok over spillet.

Sander Christiansen var involvert med et godt fremspill til det viktige 2-1-målet som snudde kampen. Det endte med en solid 4-1-seier til slutt.

Fulgte Brann-guttene

Med triumf i Åpent Nordisk mesterskap og UEFA Development Tournament før sommeren er landslagstrener Gunnar Halle fornøyd med utviklingen til spillerne.

– I kampene her nede var Polen-kampen bra, i tillegg til kampen mot Island hvor vi skulle scoret flere mål. Det var litt varierende mot Nord-Irland, men finalen var det nok den beste kampen. Det ble en god utvikling og noe vi skal ta med oss videre, sier Halle til fotball.no.

Norges A-landslagssjef Lars Lagerbäck fikk med seg G16-finalen mot Danmark lørdag. Branns utviklingssjef Magni Fannberg har også vært til stede under hele mesterskapet og roser Brann-guttene.

- Våre gutter har startet to kamper i turneringen og klart seg godt. Dette gir dem verdifull erfaring på godt nivå, påpeker Fannberg overfor Brann.no.

Ønsker internasjonal matching

Internasjonale tiltak for de yngste står sentralt i Branns utviklingsmodell, både med lagene våre og gjennom deltakelse på ulike landslag.

- Vi ønsker å gi spillerne våre sånne muligheter som dette, da det er veldig utviklende, forklarer Fannberg.

Utviklingssjefen ønsker også å trekke frem Ole Martin Lekven Kolskogen fra Os, som spilte midtstopper i finalen:

- Han har hospitert med oss i Brann. En spennende spiller som i likhet med våre to gutter klarte seg veldig bra i mesterskapet, påpeker Fannberg.

Foto: Fotball.no 

Annonse fra Eliteserien: