Brann 2 avanserer på tabellen

Tre scoringer sent i kampen sikret en bunnsolid 3-0-seier over Sogndal 2.

Annonse:

Lørdagens oppgjør på Nymark kunstgress var lenge jevnspilt. Det tok mer enn en time før første scoring kom. Innbytter Ian Bull takket for tilliten med scoring i det 65. minutt.

Fire minutter etter doblet nykommer Joachim Sæle Westrheim Branns ledelse før Bull satte spikeren i kisten med sin andre scoring for dagen i det 82. minutt. I løpet av 17 minutter scoret Brann tre mål og sendte sogndølene hjem med null poeng.

- Det var en sliteseier, sier Brann 2-trener Morten Kalvenes.

- Vi møtte et veldig voksent lag, med spillere som er vant til å spille på høyere nivå. Det merket vi tydelig på tempo og intensitet, forteller han.

God 2. omgang

Mens Brann 2 slet med å få spillet til å sitte i 1. omgang, var det betraktelig bedre trakter etter hvilen. Det ga seg utslag i både målsjanser og mål. 

- Vi måtte langt ut i kampen før vi kom inn i den rytmen vi ønsket. Da begynte vi også å skape målsjanser. Jeg synes vi løste 2. omgang mye bedre enn det vi gjorde før pause, avslutter Kalvenes.

Brann 2 er oppe på 8. plass med god avstand til bunnen. Neste kamp er borte mot Fana mandag 20. august.

Fakta

Brann 2 - Sogndal 2 3-0 (0-0)

15. serierunde Norsk Tipping-ligaen avd 4. Nymark kunstgress. 75 tilskuere. Dommer: Ruben Haugland, Tertnes Fotball. 

1-0: Ian Bull (65.)
2-0: Joachim Sæle Westrheim (69.)
3-0: Ian Bull (82.)

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Emil Kalsaas, Nicholas Marthinussen (Håvard Kleppe fra 61.), Normann Misje Roman, Håvard Foldnes - Eirik Moldenes, Andreas Mjøs, Håkon Gjerstad - Joachim Sæle Westrheim, Aune Heggebø, David Tufta (Ian Bull fra 46.).

Annonse fra Eliteserien: