- Tusen takk for et fantastisk år!

Les styreleder Eivind Lunde og daglig leder Vibeke Johannesen sin julehilsen der de ser tilbake på et oppløftende Brann-år.

Kjære Brann-venner!

Det 108. året i Branns historie er snart slutt. Vi ser tilbake på året med glede. For sammen med ansatte, de aktive, frivillige, investorer, medlemmer, samarbeidspartnere og andre medhjelpere har vi fått utrettet mye.

A-laget avsluttet sesongen på en sterk 2. plass i Tippeligaen og sikret oss en plass i Europa neste år. Det skal vi glede oss over, og det var nettopp det vi gjorde da vi feiret sølvet på Stadion sammen med 17.686 supportere etter at sølvet var kommet hem i starten av november.

Det var et nydelig øyeblikk for alle som er glade i Brann.

Det så ikke like lystelig ut for bare to år siden. Men etter nedrykket i 2014 fikk vi brikkene delvis på plass i løpet av fjoråret, med ny trener, ny daglig leder og ny sportssjef. Vi fikk et fulltallig styre også, som dere sikkert husker.

Så ble 2016 det første hele året der vi virkelig kunne jobbe sammen for å skape fremgang for Sportsklubben Brann. Og for en fremgang det ble!

Styret har jobbet tett og godt med klubbens administrasjon. Det har handlet om å legge grunnlag for sunnere økonomi og samtidig bygge en solid organisasjon med de rette folkene og den rette kompetansen.

Endringer har skapt fremgang

Det er gjort endringer både innenfor det kommersielle og innenfor arbeidet med samfunnsansvar, og på avdeling sport er det bygget et sterkt team rundt Lars Arne Nilsen samtidig som vi har satset på bruk av ny teknologi, mer testing og bedre medisinsk oppfølging. Og ikke minst: Spillerne trener mer enn før.

2016 ble det første hele året der vi virkelig kunne jobbe sammen for å skape fremgang

— Eivind Lunde og Vibeke Johannesen

Endring er et stikkord for dem som vil lykkes. Endringene som ble gjort innenfor avdeling sport har gitt oss fremgang. Vi ser nå at det var riktig å prioritere midler på å styrke apparatet rundt det sportslige fremfor å fokusere utelukkende på å hente nye spillere utenfra, slik kanskje tradisjonen har vært.

Sånn blir det i fortsettelsen også. Økonomien tillater ingen kjøpefest. Vi skal heller fokusere på å utvikle spillere, både i de yngre avdelingene og i A-troppen. Men det handler også om å ha de rette typene som kan bidra til utvikling og en sterk prestasjonskultur. Derfor er vi glade for at Vito Wormgoor valgte klubben vår.

Rapportene våre viser at 90 prosent av spillerne har vært tilgjengelige i løpet av sesongen. Sånt er viktig, og vi tror én av årsakene er satsingen på en egen fysisk trener, samt etableringen vi gjorde av Idrettsmedisinsk Avdeling.

Inn mot neste sesong satses det på GPS-teknologi som skal overvåke all trening. Helge Haugen kommer tilbake til klubben for å forsterke trenerteamet ytterligere og treningsmengden skal økes enda mer.

Vi jobber for at vi skal ta noen nye og viktige steg innenfor anleggsutvikling og treningsfasiliteter også. Dere kjenner arbeidet med utvikling av Fjordkraft-tribunen, der vi ser på studenthybler som en god løsning for å få finansiert en ny tribune. Vi har også involvert oss i den nye idrettsplanen som legges frem over nyttår. Det er ikke noen hemmelighet at vi drømmer om en fotballhall på Nymark, noe som vil gi lagene våre mye bedre treningsfasiliteter.

For å gi publikum en bedre kampopplevelse har vi fått inn en ny aktør som har drevet kioskene på Stadion dette året. Det har gitt publikum et bedre tilbud, færre køer og bedre inntjening for klubben. Vi håper dere opplevde at både kaffen og pølsene var varme og at køene er blitt litt kortere.

Tilskuersnittet endte på over 12.300 pr hjemmekamp. Det er høyere enn budsjettert, men samtidig er vi klare på at vi må jobbe målrettet for at enda flere kommer på kamp. Den oppvoksende slekt går ikke på Stadion i samme grad som vi gjorde da vi vokste opp, og som klubb må vi jobbe hardt for å skape interesse fra barn og unge, slik at Branns publikum ikke blir eldre og eldre. Administrasjonen har dette som en prioritert oppgave.

Vi håper dere opplevde at både kaffen og pølsene var varme og at køene er blitt litt kortere.

— Eivind Lunde og Vibeke Johannesen

Vi er veldig glade for alle som kom på Stadion i år og bidro til en flott ramme rundt kampene. Og vi husker alle at det ble mange poeng på hjemmebane . Spillerne er tydelige på at støtten fra publikum gjør en forskjell.

Etter serieslutt presenterte vi en ny løsning for butikkdriften, der Torshov Sport kommer inn som en ny profesjonell partner, slik at publikum kan få et enda bedre tilbud. Dette innbefatter blant annet at supporterne kan kjøpe billetter og supporterutstyr både i sentrum og på Stadion.

Vi presenterte også vår nye utstyrsleverandør, den amerikanske giganten Nike. Vi er stolte over at de ser på oss som en viktig strategisk partner i Norden, og gleder oss over mottakelsen den nye drakten har fått.

Vi tar samfunnsansvar

Brann bryr seg om samfunnet, og sånn skal det være i fortsettelsen også. Det ble gjort en publikumsundersøkelse i høst som viser at dette er viktig for supporterne våre. De VIL virkelig at vi som klubb skal gjøre en forskjell for folk og bruke vår stemme og vårt kjente navn til å hjelpe dem som trenger oppmerksomhet.

Vi håper dere er blitt kjent med Brannsjansen, der unge mennesker får hjelp til å komme seg i arbeid eller på skole. Så har vi gatelaget vårt, der rusavhengige får komme på Stadion og trene, for å nevne to av de viktigste satsingene.

Vi vet at næringslivet også verdsetter et sånt engasjement. For like viktig som støtten fra publikum på kampdag, er det at bedriftene synes vi er interessante. Da er det gledelig å kunne fortelle at alle de store samarbeidspartnerne er med oss i 2017 også. Sparebanken Vest, BOB, Chess, Fjordkraft og BT, for å nevne noen av de største. I tillegg kommer en meget stor avtale med Nike.

Vi er svært takknemlige for at Trond Mohn fortsatt støtter oss og bryr seg om Brann.

— Eivind Lunde og Vibeke Johannesen

Vi er svært takknemlige for at Trond Mohn fortsatt støtter oss og bryr seg om Brann. Også dette året stilte han velvillig opp med økonomisk støtte og engasjement. Han ser at det er blitt jobbet godt for å gjenreise klubben, og bidragene hans har gjort det mulig å opprettholde en god sportslig satsing i tiden etter nedrykket, slik at vi kom oss opp igjen og faktisk kapret sølvmedaljen i Tippeligaen.

Vi er ydmyke overfor støtten fra Mohn, og kan ikke få takket ham nok. Vi syntes det var veldig kjekt at han selv var til stede på flere kamper gjennom sesongen for å heie på laget.

Hardball og Softball har også vært der for klubben. De har bidratt til å løse spilleroverganger som økonomien vår ellers ikke ville tillatt. Det er vi svært takknemlige for.

Vi er også takknemlige for alle andre som bidrar. Vi har en rekke medlemmer som viser gjennom handling at de bryr seg om Brann, enten ved å stille på dugnad eller gjennom å være engasjert på annen måte. Brann er en profesjonell klubb, men det er umulig å drive den utelukkende ved hjelp av ansatte eller betalt arbeidskraft. At dugnadsånden fortsatt finnes, er derfor svært viktig for at vi skal få hjulene til å gå rundt.

Gullet skal hem…

Vi vil også takke dem som gjør en ekstra innsats ved å sitte i utvalg som jobber for Brann, enten det er representantskapet, kontrollkomitéen, valgkomitèen, medlemsutvalget eller noe annet. Takk for alle gode innspill i løpet av Brann-året som snart et over. Erfaringen og engasjementet deres er verdifullt, og vi har glede av hvert eneste møte vi har vært til stede på.

På samme måte ønsker vi å takke Bataljonen for deres engasjement. Det er borte på Frydenbø-tribunen at selve stadionstemningen skapes, og vi er glade for at dere fikk noe å juble for i 2016. Sammen må vi jobbe for at vi blir enda flere og enda mer høylytte. Ikke bare på Store Stå, men over hele Stadion. I den anledning er samarbeidet om Bataljonen Ung veldig spennende.

Annonse:

Det er vår oppfatning at styret har hatt en god og riktig sammensetning av kompetanse dette året. Vi har utfordret hverandre og administrasjonen der det har vært nødvendig, og vi har støttet når det var på sin plass. Men først og fremst har vi fulgt nøye med og hatt kontroll på pengebruken for å forsikre oss om at det arbeidet som er blitt gjort gradvis vil føre Brann ut av rød økonomisk sone hos NFF og inn i en periode med stabilt god økonomi.

Og tusen takk til alle ansatte i klubben. Fra spillerne til banemannskapet. Dere har alle stått sammen, jobbet hardt og målrettet. Dere har vært offensive og sett muligheter. Aldri vært redd for utfordringer. Dere har vært ærlige og stilt tydelige krav til hverandre. Alltid med et ønske om å bli litt bedre.

Gullet skal hem, folkens, det er det som er målet. Men vi vet ikke når det skjer.

Det er uansett dette som er klubbens visjon, det vi strekker oss etter. Vi kan ikke love gull neste år, det ville være uklokt, men vi kan love at vi skal forsøke å ta vare på Sportsklubben Brann på en skikkelig måte, slik at dere får noe å være stolte av.

Annonse: