Her er Branns gode medhjelpere

På 2000-tallet gjorde eksterne investorer med hjerte for klubben sitt inntog på Stadion.

Rosenborg - Brann 3-0: Deyver Vega og Fredrik Haugen

Foto: Digitalsport

EKSTERN HJELP: Både Deyver Vega (t.v.) og Fredrik Haugen ble hentet til klubben ved hjelp av gode støttespillere.

Brann hadde ikke lyktes uten bidrag fra støttespillere.  Vi et utrolig takknemlige for alle bidrag vi har fått og får til å forsterke det sportslige. Trond Mohn har alltid vist at han bryr seg om Bergen og Brann. Klubben er evig takknemlig for all hjelp og støtte gjennom mange år. Han viser at han bryr seg om regionen og Brann gang på gang, og det er godt å ha slike trofaste støttespillere med på laget. Her kan du lese historien bak flere av de andre støttespillerne:

Hardball AS

Hardball ble etablert i 2004 av forretningsmannen og Brann-vennen Bjarne Berg etter at han sammen med gode venner hadde fundert på hvordan man best kunne hjelpe Brann til å bli et topplag.

Målet var å reise økonomiske midler til spillerkjøp, ikke personlig økonomisk avkastning. Mellom ti og 20 personer sa seg interessert i å bidra fra starten av.

Ideen var blitt presentert for Branns sportssjef Per-Ove Ludvigsen, og planen med at Hardball skulle investere i spillere og dele gevinsten 50/50 ved eventuelle videresalg ble sett på som en spennende mulighet for klubben.

Ragnvald Soma og Dylan Macalister ble ganske snart Hardballs første investeringer. Snart ble det større penger i omløp, for da østerrikeren Paul Scharner ble Brann-spiller i september 2004 var det med en overgangssum på fem millioner kroner. Hardball bidro sterkt og spilleren ble en kjempesuksess og senere ble solgt til Wigan for en betydelig sum.

Senere ble det enda flere toppspillere på Stadion ved hjelp av Hardball-midler. Martin Andresen (Stabæk), Eirik Bakke (Leeds) og  Kristján Örn Sigurðsson (KR Reykjavik) bidro til at Brann stadig fikk bedre resultater midt på 2000-tallet, kjempet om gullet i 2006 og kapret det i 2007. I gullsesongen var Jan Gunnar Solli meget sentral, og ikke minst hjemvendte Azar Karadas og Hassan El Fakiri. Også de spillerne ble hentet ved hjelp av Hardball.

At Hardball bidro med de avgjørende midlene til at Erik Huseklepp ble værende i Brann etter 2007-sesongen, ble nok et strålende bevis for deres store hjerte for klubben.

Hver sesong etter dette har de Brann-vennlige investorene stilt midler til rådighet når Brann har vært ute i overgangsmarkedet. Samarbeidet er nå regulert i en avtale der Brann skal investere tilsvarende som Hardball i de spillerne som hentes inn. Deyver Vega er en av spillerne Hardball har bidratt til den senere tiden.

Softball-Brann AS

Ble lansert som et prosjekt under arbeidstittelen "Bataljonen og Bergensartister for Brann" i november 2009.

- Vi er lillebroren til Hardball, uttalte initiativtakerne som raskt begynte å omtale seg som Softball. Senere er Softball-Brann AS blitt det offisielle navnet.Bak selskapet sto supporterne Marius Larsen, Frode Hellebø og Marit Voldsæter, og målet deres var en langsiktig satsing som skulle tilføre Brann unge, lokale spillere. I likhet med Hardball var ikke initiativtakerne ute etter personlig gevinst, det ble gjort med hjertet i Brann.

Softball sammen med Lars Arne Nilsen og Steffen Lie Skålevik.

En støttekonsert for Brann på Ole Bull Scene i februar 2010 var selve startskuddet. En rekke artister stilte gratis opp, og konserten ble også til CD der alle inntektene gikk til prosjektet.

Sommeren 2010 hadde Solftball tilstrekkelig med midler til at Brann kunne sluttforhandle overgangssum for Løv-Hams unggutter Kevin Dure (17) og Fredrik Haugen (18). Dure valgte å bli hos Løv-Ham, mens Haugen ble Brann-spiller og den første norske toppspilleren gjennom tidene som var supporternes egen eiendom.

Eirik Birkelund ble hentet hjem fra Frankrike sommeren 2014, også det med hjelp fra Softball. Sommeren etter ble Steffen Lie Skålevik (bildet) hentet fra Nest-Sotra. 

Våren 2016 lanserte Softball supporterfinansiering hvor man kan bidra direkte til spillerkjøp på en enkel måte:

  • SMS: Send «Brann» til 2377 og bidra med 99 kroner.
  • Vipps: Send ønsket beløp til nummer 14779.
  • Nettbank: Overfør ønsket beløp til kontonummer 3624.33.16566.

>> Les mer: Enkelt for deg å bidra til spillerkjøp

Jan Berg

Bergensk forretningsmann og Brann-venn som gjennom nære forbindelser i Brasil skaffet klubben er helt nytt og spennende kontaktnett.

Det første samarbeidet besto i at to unge brasilianere, Alexandro Carvalho Lopez og Ernandes Dias Luz, deltok på treningsleir i Marbella i januar 2009.

Senere besøkte Brann akademiet Club Desportivo utenfor Sao Paulo for å lære om spillerutvikling og knytte kontakter. Klubben fikk gjennom Jan Berg også muligheten til å inngå et samarbeid som førte til at Berg finansierte et låneopphold i Brann for 18-åringene Jacinto Júnior Conceição Cabral og Diego Henrique Pachega de Souza.

Berg var også involvert da Erik Huseklepp ble hentet hjem fra Portsmouth sommeren 2012. Sammen med Auto 23 og noen ukjente aktører gikk han inn med beløpene som skulle til for at Huseklepp på ny ble Brann-spiller.

Chess

Chess-gründer Idar Vollvik lærte seg raskt hvordan PR-stunts kunne skape god business. Å finansiere Brann-spillere i stedet for å satse på tradisjonell markedsføring viste seg å være smart.

Sommeren 2003 var tidligere Brann-spiller Raymond Kvisvik på vei hjem fra østerriksk fotball. Vollvik og Chess tok raskt grep og sørget for midler til overgangen. Kvisvik ble Chess sin ambassadør og den viktigste spilleren da Brann-laget spilte seg bort fra tabellbunnen og berget plassen.

Pressen var på slep overalt der Vollvik var, og eksponeringen gjennom Kvisvik og Brann ble verdifull, enten han leide helikopter for å fly enkeltspillere til cupkamp eller fløy over Oslo i luftballong før cupfinalen.

Chess var også sterkt delaktig da Bengt Sæternes meldte overgang fra Club Brugge i Belgia til Brann sommeren 2004. Han ble klubbens fremste angrepsvåpen og cupfinalehelt.

Da Chess og Vollvik skilte lag ble mobilfirmaet mer en tradisjonell sponsor for Brann. De ville stuntene lot vente på seg helt til firmaet besluttet og kjøpe flere tusen billetter til Branns hjemmekamp mot Aalesund sommeren 2010 og gi de videre til supporterne.

Det ga fulle tribuner og penger i en slunken Brann-kasse. Senere samme sommer stilte Chess med økonomiske garantier i forbindelse med at ungareren Zsolt Korcsmár kom på utlån fra Ujpest.  


HUSEKLEPP KOM HEM: Investor og Brann-venn Jan Berg (t.v.) bidro til at Erik Huseklepp igjen ble Brann-spiller i 2012. Det samme gjorde Auto 23, her representert ved Jostein Hatlebrekke.

Auto 23

Bilforhandleren Auto 23 var det første bergensfirmaet som finansierte en spiller til Brann. Det skjedde i 2003 da nigerianeren Seyi Olofinjana kom til Bergen. Spilleren hadde nummer 23 på drakten og storspilte på Stadion inntil engelske Wolverhampton la over 20 millioner kroner på bordet i juli 2004. Auto 23 fikk igjen hele investeringen sin - og mer til - og hadde på mange måter staket ut kursen for andre bedrifter som vurderte å investere i fotballspillere.

Sommeren 2012 var Auto 23 nok en gang på banen for å hjelpe Brann og bidra til nye, hyggelige stunder for alle som er glad i Brann. Bilforhandleren gikk inn med et betydelig beløp da Brann ønsket å hente Erik Huseklepp hjem, og sørget med dette for at overgangen ble et faktum.

Til info

•    Ikke alle spillerne som er hentet til Brann ved hjelp av eksterne bidragsytere er tatt med i oversikten.
•    Det finnes også investorer som har hjulpet Brann som ikke ønsker sitt engasjement bekjentgjort.

Lars Arne Nilsen signerer ny kontrakt sammen med sportssjef Rune Soltvedt
Siste nytt
Har forlenget treneravtalen
Lars Arne Nilsen (52) har forlenget trenerkontrakten med ytterligere én sesong.
Canal Digital
Siste nytt
Kjøp TV-abonnement med partoutkort
Nå kan du få et helt nytt TV-abonnement som inkluderer partoutkort på Stadion.
Brann - Nest-Sotra 2-2: Tifo
Siste nytt
Møter Nest-Sotra i første treningskamp
Det er nå klart at Nest-Sotra blir 2017-vinterens første sparringpartner for Brann.
Piotr Leciejewski signerer ny kontrakt med Brann, her med sportssjef Rune Soltvedt
Siste nytt
Piotr forlenger til 2019-sesongen
Supporterne kan glede seg over at «verdens beste keeper» skriver lang kontrakt.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Har forlenget treneravtalen

Kjøp TV-abonnement med partou...

Møter Nest-Sotra i første treningskamp

Piotr forlenger til 2019-sesongen

Bestill den nye Brann-drakten nå

Her er den nye Brann-drakten

Mest lest
Har forlenget treneravtalen
Lars Arne Nilsen (52) har forlenget tre...
Møter Nest-Sotra i første trenings...
Det er nå klart at Nest-Sotra blir 2017...
Piotr forlenger til 2019-sesongen
Bestill den nye Brann-drakten nå
Her er den nye Brann-drakten
Inngår samarbeid med Nike

Partnere